Partners 4 Milk

Hazenhutsedijk 7 - 5764RP De Rips
Tel. 0493-599689

www.Partners-4-milk-vof-de-rips

 

 

 

Omschrijving

Partners 4 Milk 1

We zijn met ons melkveebedrijf gevestigd aan de Hazenhutsedijk 7 in De Rips. Ons gezin bestaat uit Mark en Marian Kanters, zoon Harm van dertien jaar en dochter Loes van tien jaar.Mark werkt volledig op het melkveebedrijf, Marian werkt twee dagen op kantoor, de rest van de tijd is ze thuis aan het werk. Harm en Loes zijn voorlopig nog druk met school.

 
 
 
 
 
 
 

 

Partners 4 Milk 2

Het bedrijf

Het melkveebedrijf is begonnen als een maatschap tussen de vader van Mark, broer Jos en Mark zelf met twee bedrijven op twee verschillende plaatsen. Later werd dit een maatschap tussen Jos en Mark. Nog later is ook deze maatschap ontbonden en zijn we zelf verder gegaan. Het bedrijf bestond toen uit een melkveestal voor ongeveer 80 koeien, een melkstal 2 x 6 stands en een jongveestal.

Partners 4 Milk 3

Investeringen

Na een verbouwing van de melkveestal en een investering in 4 Delaval melkrobotten in 2007 is er nu plaats voor 300 melkkoeien. We hebben gekozen voor een open stal waardoor het voor de koeien erg aangenaam is om in onze stal te zijn. De ligboxen zijn voorzien van matten en de frisse lucht doet de koeien goed. Verder rijdt er een mestrobot rond die zorgt dat de mest in de putten verdwijnt. Het opfokken van het jongvee hebben wij uitbesteed evenals het landwerk dat door een loonwerker wordt gedaan. We telen zelf gras en maïs.

 

Partners 4 Milk 4

Bedrijvigheid

Het melken met de melkrobot is een goede aanvulling op ons bedrijf, het melken gaat 24 uur per dag door en we kunnen zo meer tijd besteden aan het welzijn en gezondheid van de koeien. De kalfjes die geboren worden zijn de eerste 14 dagen nog op ons bedrijf aanwezig. De stiertjes worden verkocht en de vaarskalfjes worden dan door ons zelf naar de jongvee opfokker gebracht. De drachtige vaarzen komen dan weer mee terug. We leveren onze melk aan FrieslandCampina. Zij maken er allemaal lekkere dingen van zoals kaas, optimel, boter, kwark, pudding en slagroom.

 

Partners 4 Milk 5

Partners 4 Milk 6

Partners 4 Milk 7